Uw verblijf bij de Harmonie.

 

Naast de staanplaatsen op de camping verhuren wij appartementen, u kunt ook een Bed & Breakfast boeken.

Reserveren voor staanplaatsen op de camping is doorgaans niet nodig. De prijzen zijn in laag- en hoogseizoen gelijk.

 

standplaats: € 13,50 per dag

Electra: € 3,50 per dag

Bed & Breakfast: € 50,00 per dag

Kamerverhuur met gebruik keuken: vanaf € 25,00 per dag, informeer naar de mogelijkheden.

 

Vervoer van en naar Vliegveld Vilnius: € 30,00 ( graag vooraf reserveren )

Auto verhuur beschikbaar op het vliegveld.

Verblijf bij de Harmonie

naast de staanplaatsen op de camping verhuren wij apartementen, u kunt ook een Bed & Breakfast boeken. voor prijzen klik hier

Vilnius Bezoeken?

U kunt vanaf het station van Rudiskes met de trein naar Vilnius, Wij zorgen voor gratis vervoer van de Harmonie naar het station en terug. U kunt alles gerust en veilig achter laten in uw caravan, tent, camper of apartement.

Ook voor reisadvies voor uw terugreis of uw rondreis kunt u door ons perfect geholpen worden.

Vanaf de Harmonie is de mogelijkheid om bezoeken te organiseren naar Sint Petersburg en Minsk. (voor Minsk regelen we zelfs de visum.)

naast onze camping zetten we ons ook in voor het maatschappelijk belang, zie daarvoor de film op deze site en de volgende website: www.dutchecowood.com

 

 

Een verblijf bij de Harmonie is inclusief:

 • Gratis koffie, elke avond in het "familiehuis"
 • Gratis gebruik van de Mountainbike, inclusief begeleiding
 • Gratis vervoer van en naar het nabij gelegen treinstation.
 • Gratis resiadvies en tips van de andere gasten.
 • Gratis gebruik van het nieuwe, moderne sanitair

 

 • Gebruik wasmachine ( tegen betaling )

 

Voor een reservering kunt u contact opnemen met Wim Brauns

 

 

Litouwen is voor veel Nederlanders en Belgen een nog onbekend land. De rijke cultuur en natuur van het land, maken Litouwen voor steeds meer mensen tot een aantrekkelijk vakantieland. Het toerisme naar het zuidelijkste Baltische land neemt dan ook ieder jaar sterk toe. Na de onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie staat Litouwen op eigen benen en is volop in ontwikkeling.

Natuur in Litouwen

Litouwen is het meest zuidelijkste land van de drie Baltische Staten, gelegen aan de Baltische zee. Naast de zee is er ook een prachtige natuur, bestaande uit een grote hoeveelheid bos, ongeveer 3000 meertjes en veel prachtige rivieren. Een groot gedeelte van de 99 kilometer lange kustlijn bevat prachtige zandstranden. 's Zomers wordt er ruim gebruik gemaakt van het strand om te zwemmen door steeds meer toeristen. Naast de Litouwse bevolking treffen we op de stranden steeds meer buitenlandse toeristen aan, grotendeels uit Duitsland, maar ook uit de vele andere landen uit Europa.

De combinatie van vele meertjes, bos en riviertjes maken het natuurlandschap van Litouwen zeer afwisselend en mooi. Het land is grotendeels vlak of laagheuvelig. Het hoogste punt (Juozapines Kalnas) ligt op een hoogte van 293,6 meter.

Klimaat in Litouwen

De verschillen tussen het Litouwse en Nederlandse klimaat zijn niet zeer groot. Nederland kent een echt zeeklimaat, maar het Litouwse klimaat ligt meer tussen een zeeklimaat en een landklimaat in. De zomers in Litouwen zijn warmer, maar de winters is het enkele graden kouder, zodat er iedere winter sneeuw aanwezig is. In de zomermaanden kent Litouwen meer zon dan in Nederland en als de wind uit oostelijke richting komt, kunnen de temperaturen flink oplopen.

Interessante plaatsen in Litouwen

De diverse steden van Litouwen hebben ieder een eigen karakter. Vilnius, de hoofdstad, is de bekendste stad. In deze stad is veel cultuur bewaard gebleven. Vooral de oude stad kent veel gebouwen van historische waarde, waaronder vele kerken. Naast de vele prachtige gebouwen, is er volop gelegenheid voor het bezoeken van musea, theater, geografische centrum van europa, winkelen of gezellig zitten op een terras. Ook Kaunas is een mooie stad, met cultuur en een rijke geschiedenis.

In het westen van Litouwen bevindt zich de kust. De steden die hier in de buurt liggen hebben een geheel andere uitstraling. Palanga is bekent om het strand, maar ook door de vele concerten. Nida, een vissersdorp op een prachtig schiereiland, bezit een prachtige natuur, terwijl Klaipeda een echte havenstad is.

Indien u van plan bent om naar Litouwen op vakantie te gaan, vergeet dan niet om een kijkje te nemen in Trakai. Dit dorp, gelegen op ongeveer 30 kilomterer van Vilnius, is een combinatie van historische gebouwen met prachtige natuur.

Bent u op zoek naar rust of genezing tijdens u vakantie, dan kunt u terecht in druskininkai of BirAitonas. Deze dorpen, beiden gelegen aan de rivier nemunas, hebben de eigenschappen van rust, natuur en een heilzame werking. Beiden plaatsen kennen sanatoria en natuurlijke mineraalbronnen.

We willen nog even aandacht vragen voor de kruisberg bij a iauliai. Hier vindt u echt ontelbare kruizen en kruisjes bijeen op een grote heuvel, welke ontstaan is uit het verzet tegen de sovjetunie, maar ook een religieus tintje hebben.

Geografisch centrum van Europa

Indien u in Vilnius bent, bent u niet ver verwijderd van het geografisch centrum van Europa. Dit bevindt zich ongeveer 15 kilometer ten noorden van deze stad. Het gebied is inmiddels een toeristische attractie geworden, met onder andere een openlucht museum.

Lokale tijd: Litouwen ligt in de "centraal europa"tijd-zone (GMT + 2 uur, gelijk aan Helsinki, Riga en Tallinn).

Nationale Parken

Door het land heen zijn er vijf nationale parken opgericht voor de bescherming en studie van de Litouwse natuur en historische erfenis. Landbouw en recreatie zijn in beperkte mate binnen deze grenzen mogelijk.

 • Nationaal Park Dzukija, in het zuiden bij Druskininkai.
 • Nationaal Park Zemaitija, in het noord-westen bij Plunge.
 • Historisch Nationaal Park Trakai, ten westen van Vilnius.
 • Nationaal Park AukAitaitija, oost Litouwen bij Ignalina.
 • Nationaal Park KurAiiu Nerija, aan de Baltische zee.

Naast bovenstaande nationale parken, met een totale oppervlakte van 144.000 hectaren, kent Litouwen ongeveer 30 regionale parken en 4 reservaten.

Voor meer algemene informatie, foto's en toeristische informatie kunt u terecht opwww.travel.lt

bron: elona.nl

Vragen, Opmerkingen of Reserveren? Twijfel niet en neem contact met ons op.